Top600 door de ogen van WS JB&JR

“Nigel was zestien, toen hij op de Top600 lijst belandde. Een thuis had hij op dat moment niet, Nigel ging van instelling naar instelling. Vanwege gebrek aan stabiliteit zocht hij zijn heil op straat, in Amsterdam Zuidoost. Daar hoorde hij er ten minste bij. De illegale activiteiten deerden hem niet zo. Want wat moest hij anders? Voor een echte opleiding, voor een carrière, was hij toch niet slim genoeg. Dan maar woninginbraak, straatroof en scooterdiefstal.”

Gistermiddag mocht onze collega Sandra van Zwol, samen met Sanneke van Grinsven, een lezing geven in het kader van tien jaar Top600. De Top600 is een belangrijk programma dat al tien jaar probeert de jeugdcriminaliteit in Amsterdam een halt toe te roepen. Maar hoe bereik je een doelgroep die zichzelf vaak al heeft opgegeven?

De juiste begeleiding is hierin essentieel, wat ons betreft. En omdat veel jongeren op de Top600-lijst te maken hebben met een Licht Verstandelijke Beperking, is William Schrikker Jeugdbescherming en Jeugdreclassering nauw betrokken. Ben jij benieuwd hoe WS J&JR het verschil probeert te maken? Lees dan het onderstaande artikel. Geschreven in samenwerking met Pim van Uchelen, Bo Leermakers, Ruudje Kea & Wendy van Lith: