Jeugdbeschermer brengt tijd door met een jongetje uit zijn caseload

Onze diensten bij Jeugdbescherming

Onze diensten zijn gericht op het voorkomen of verkorten van jeugdbeschermingsmaatregelen. Onze gedreven en betrokken professionals zetten zich iedere dag in om te zorgen dat kinderen veilig zijn én veilig blijven. En zich kansrijk kunnen ontwikkelen.

Jongeren en ouders met een beperking

Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van doelen bij gezinnen waarbij er sprake is van een beperking bij de ouders en/of het kind. Vaak gaat het om een licht verstandelijke beperking (lvb). Wij weten en zien dat ook deze ouders en kinderen hun doelen kunnen halen. Bijvoorbeeld als het gaat om werk, relaties en opvoeden. Zolang je maar kiest voor de juiste aanpak en communicatie.

In gesprek

Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) komen relatief vaak voor binnen de jeugdbescherming en jeugdreclassering. Wilt u als gemeenten en professionals in de jeugdzorg meer weten over onze specialistische werkwijze voor de meest kwetsbare gezinnen in uw wijk? We bespreken graag hoe we met elkaar kunnen samenwerken. Neem contact op met één van onze accountmanagers via: verkoopteam@wsg.nu. Of kom een keer bij ons langs voor een op maat gemaakt werkbezoek.

 

Ons aanbod Jeugdbescherming

Gedwongen maatregelen

We voeren maatregelen uit die door de rechter zijn opgelegd aan gezinnen in uw gemeente, zoals een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing.

Lees meer dit aanbod

Hulp zonder maatregel

Wij begeleiden ook gezinnen zonder maatregel om te voorkomen dat de situatie erger wordt en er alsnog een gedwongen maatregel komt.

Lees meer over dit aanbod

Consultatie & advies

Steeds meer gemeentes maken gebruik van onze adviesdiensten om gedwongen jeugdbeschermingsmaatregelen te voorkomen.

Lees meer over dit aanbod

Praktijkverhaal: jeugdbeschermer en moeder vertellen over onze hulp