De Cliëntenraad

De Cliëntenraad vertegenwoordigt alle ouders en jongeren die hulp krijgen van William Schrikker Jeugdbescherming & Jeugdreclassering. William Schrikker vraagt de Cliëntenraad om mee te denken over dingen die belangrijk zijn voor ouders en jongeren. En dus ook voor ons. 

De Cliëntenraad bestaat nu uit 9 leden. Zij zijn (ex-)cliënt van William Schrikker. De leden van de Cliëntenraad zijn vrijwilligers en maken geen onderdeel uit van William Schrikker. De Cliëntenraad krijgt bij zijn werk wel hulp van een medewerker van William Schrikker.

Wat doet de Cliëntenraad?

De Cliëntenraad vergadert ongeveer 10 keer per jaar. De Cliëntenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan medewerkers en bestuurders van William Schrikker. Bijvoorbeeld over het inzetten van ervaringsdeskundigheid en de klachtenregeling. En nog veel meer natuurlijk. Zo zorgt de Cliëntenraad ervoor dat de stem van ouders en jongeren extra gehoord wordt. Daarnaast ontmoet je andere ouders en jongeren in de Cliëntenraad. Samen zorgen we ervoor dat de kwaliteit van de zorg beter wordt. Op die manier helpt de Cliëntenraad (toekomstige) ouders en jongeren die begeleiding krijgen van William Schrikker Jeugdbescherming & Jeugdreclassering.

Waarom een Cliëntenraad?

De medewerkers en bestuurders van William Schrikker weten niet hoe het is om jeugdzorg te krijgen. Ouders en jongeren die wij ondersteunen weten dit wel. Het is daarom belangrijk voor William Schrikker om van ouders en jongeren te horen wat werkt. En wat niet werkt. Dan kunnen we samen zorgen dat wij iedereen zo goed mogelijke zorg kunnen bieden.

Ontevreden?

De Cliëntenraad vertegenwoordigt al onze cliënten en is er niet voor individuele klachten of problemen. Wil je meer weten over wat je kunt doen als je niet tevreden bent? Ga dan naar onze pagina Hulp als je niet tevreden bent.

Er is ook een besloten groep op Facebook, opgezet door leden van onze cliëntenraad. Deze groep is dus onafhankelijk van William Schrikker Jeugdbescherming & Jeugdreclassering. Hier kun je praten met anderen in dezelfde situatie. Je kunt vragen stellen of tips uitwisselen. Heb jij hier behoefte aan? Kijk dan eens naar de groep ‘Samen sta je sterk‘ op Facebook.

“Ik wil gezinnen de goede weg op helpen. Ik wil hen meegeven dat het OK is hoe ze zich nu voelen. En met elkaar kijken wat er nodig is om een andere weg in te slaan, waardoor het traject wat positiever verloopt voor zowel de ouders, jongeren en jeugdzorgwerkers.”

Moeder Monique, lid van de cliëntenraad

Lees onze cliëntenkrant!

Voorpagina cliëntenkrant William Schrikker Jeugdbescherming & Jeugdreclassering 2023.

De cliëntenkrant 2023 is uit!

Meer informatie
Voorpagina cliëntenkrant 2022

De cliëntenkrant 2022 is uit!

Meer informatie
Voorpagina cliëntenkrant 2021 William Schrikker Jeugdbescherming & Jeugdreclassering

Cliëntenkrant 2021

Meer informatie

Ook meepraten? Word lid!

Iedereen die begeleiding, hulp of toezicht heeft gehad van William Schrikker Jeugdbescherming & Jeugdreclassering kan lid worden van de cliëntenraad. Dit kunnen bijvoorbeeld jongeren, ouders, stiefouders, pleegouders of grootouders zijn.

Voor meer informatie kun je een mail sturen naar clientbureau@wsg.nu.