Jeugdreclasseerder en politieman praten met jeugdige in politiecel.

Onze diensten bij Jeugdreclassering

Jongeren en jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking maken sneller keuzes die overlast geven of strafbaar zijn. Maar wij weten én zien dat je met de juiste aanpak ook deze jongeren naar een positieve toekomst kunt bewegen.  

Aangepaste communicatiemiddelen en tools

De professionals van William Schrikker zijn gespecialiseerd in het werken met aangepaste communicatiemiddelen en tools voor jongeren van 12 tot 23 jaar met een beperking.

Samenwerkingspartners

Daarnaast zijn wij de bruggenbouwer tussen het sociaal domein en de openbare orde & politiek. Wij hebben intensief contact met landelijke en lokale spelers. Zoals 3RO, het NIFP, de Raad voor de Kinderbescherming, lokale wijkteams en de politie.

Ons aanbod Jeugdreclassering

Gedwongen maatregelen  

We voeren maatregelen uit die door de rechter zijn opgelegd aan jongeren in jouw gemeente tot 23 jaar. Bijvoorbeeld toezicht & begeleiding tijdens een schorsing of na een veroordeling.

Lees meer over dit aanbod

Preventie & consultatie  

Steeds meer gemeentes zetten ook in op preventie. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van onze consultatie- en adviesdiensten rondom jongeren en delictgedrag.

Lees meer over dit aanbod

De verhalen achter ons aanbod

Ons werk is mensenwerk. Achter ons aanbod gaan bijzondere verhalen schuil. In het Mini-magazine Jeugdreclassering 2023 vertellen medewerkers én cliënten over hun ervaringen.

Naar het JR-minimagazine (pdf)

Uitgelicht: Jeugdreclassering in Verbinding

In het project ‘Jeugdreclassering in Verbinding’ wordt onder inhoudelijke leiding van Expect Jeugd samengewerkt met wetenschappers, professionals en cliënten. Het doel is om de verschillende werkwijzen, zoals die nu worden gehanteerd door de 13 gecertificeerde instellingen van de jeugdreclassering, door te ontwikkelen naar een landelijk uniforme methodiek.