Al eerder schreven we over de door de FNV aangekondigde werkonderbrekingen in de jeugdzorg. Omdat de werkonderbrekingen die 10 oktober zijn gestart nog niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd, worden deze steeds verder uitgebreid.

De FNV heeft met ingang van 19 december nieuwe acties aangekondigd. Zoals is te lezen in de brief van de FNV is de belangrijkste nieuwe actie, dat actievoerende medewerkers vanaf 19 december géén rechtbankbezoeken meer afleggen.

Eerder acties: telefonische bereikbaarheid

Op maandag 10 oktober zijn de werkonderbrekingen gestart met het afschalen van bureaudiensten in de middag. Vanaf 24 oktober zijn we niet bereikbaar voor niet-spoedeisende zaken. De jeugdzorgwerkers blijven bereikbaar voor spoedeisende hulp.

Eerdere acties: afleggen huisbezoeken

Vanaf 7 november zijn, door jeugdzorgwerkers die ervoor kozen om deel te nemen aan de werkonderbrekingen, geen huisbezoeken meer afgelegd. In geval van spoed of crisis worden de huisbezoeken wel gehandhaafd. Wanneer een medewerker niet op huisbezoek gaat wordt de afspraak op één van onze kantoren of online uitgevoerd.

Deze acties moeten er uiteindelijk toe leiden dat er in de toekomst méér tijd zal zijn voor de gezinnen en de kinderen die deze hulp hard nodig hebben.

Wij hopen op uw steun en begrip en zullen u via deze website op de hoogte houden van het verdere verloop van de acties.