Het kan zijn dat er mensen zijn die zich zorgen maken over jouw gedrag. Bijvoorbeeld iemand van jouw school, de politie of een wijkteam. Ze zijn misschien bezorgt dat je steeds verder afglijdt naar crimineel gedrag. Of geen diploma haalt. Dan kun je de vraag krijgen of je hulp wilt van iemand die veel ervaring heeft in het werken met jongeren. Bijvoorbeeld een jeugdreclasseerder.
Pak jij deze kans?
Vaak heb je al eerder hulp gehad, bijvoorbeeld van een wijkteam. De Raad voor de Kinderbescherming vindt dan dat er meer nodig is om te zorgen dat jouw problemen niet groter worden. Het is dan aan jou om te kiezen of je deze kans pakt. Veel jongeren gingen je voor. Want het is een kans om meer te leren over jezelf. En om te werken aan een positieve toekomst. Wij geloven in wat je kunt bereiken.
Wat houdt het in?
Wat we gaan doen is bij iedereen anders. Want iedere persoon en situatie is uniek. Daarom willen we je eerst leren kennen. Wie ben jij en wat gebeurt er in jouw leven? Heb je zorgen of stress? Wat vind je leuk om te doen?
We helpen je om na te denken over je toekomstdromen. En over wat je misschien anders zou willen. Daarna kijken we welke hulp je daarbij nodig hebt. We betrekken ook graag je ouders. En andere mensen die jij belangrijk vindt. Samen maken we een plan.
Wat levert het je op?
Wanneer je onze hulp toelaat, zet je een stap om de beste versie van jezelf te worden. Afhankelijk van jouw doelen, kan het je van alles opleveren. Bijvoorbeeld:
- meer zelfvertrouwen en inzicht in waar je allemaal goed in bent;
- minder spanningen thuis omdat we ook moeders en vaders kunnen helpen;
- meer doen met een talent dat je hebt. Bijvoorbeeld iets met sport of muziek;
- praktische hulp bij school of het vinden van werk.
Weet dat je niet de enige bent die deze hulp krijgt. Wij werken iedere dag met jongeren die in een lastige situatie zitten. En als anderen aan hun toekomstdromen kunnen werken, kun jij het ook!
Veelgestelde vragen bij hulp zonder maatregel
-
Dat verschilt per persoon en per situatie, maar meestal een aantal maanden. Het hangt af van de hulp die jij nodig hebt én de hulp die je wilt, want het is vrijwillig. Jouw begeleider kan je vertellen hoe lang de hulp ongeveer duurt.
-
Luister de voicemail af. En spreek een bericht in. Wil je snel iemand spreken? Bel ons gerust op het algemene nummer. Wij helpen je graag!