Wie was William Schrikker?

William Schrikker was een van de eerste bestuursleden van onze organisatie. De stichting draagt zijn naam omdat hij zo betrokken was bij de ouders en kinderen die de stichting beschermt.

William Schrikker heeft de stichting niet opgericht. Dat deed Pier de Boer, ruim 80 jaar geleden alweer. Pier was een onderwijzer met idealen. Hij zag toen al dat kinderen die van het ‘buitengewoon lager onderwijs’ afkwamen extra hulp nodig hadden. Meer over Pier de Boer en het ontstaan van de William Schrikker Stichting lees je op de pagina Onze geschiedenis.

Omdat er al een stichting bestond die de naam van Pier de Boer had, werd de stichting genoemd naar het meest betrokken bestuurslid: William Schrikker. William Schrikker was al sinds 1909 betrokken bij de hulpverlening in Amsterdam. In 1950 werd hij ook voorzitter van de AGO. De AGO was de organisatie waar de William Schrikker Stichting uiteindelijk uit zou ontstaan. Na zijn tijd als voorzitter heeft hij nog meerdere keren geholpen wanneer dat nodig was. Bijvoorbeeld wanneer een andere voorzitter overleed.

In 1969 werd de Afdeling Voogdij van de AGO een eigen organisatie. Daar hoorde een nieuwe naam bij. Toen is gekozen om de naam van William Schrikker te gebruiken. Hij was toen het meest betrokken bestuurslid.