Informatie over e-facturen

William Schrikker Jeugdbescherming & Jeugdreclassering (JB&JR) verwerkt alleen e-facturen. Je kunt facturen niet per post of per mail aan ons versturen. Op deze pagina vind je meer uitleg voor leveranciers. Kom je er niet uit? Neem dan contact op via efacturatie@pvj.nl.

Onze Algemene inkoopvoorwaarden vind je op de website van Partners voor Jeugd.

E-facturatienetwerk Peppol

Om een factuur in behandeling te kunnen nemen, moet je factuur voldoen aan onze factuurvoorschriften. In deze factuurvoorschriften staat dat wij alleen e-facturen via het e-facturatienetwerk van Peppol kunnen accepteren.

Peppol is een netwerk van Europese e-facturatieproviders en financiële softwareleveranciers, geïnitieerd door de Nederlandse overheid. Met Peppol zorgen wij ervoor dat facturen op een betrouwbare manier in onze systemen terecht komen. Zodat wij niet hoeven te twijfelen over de authenticiteit van het document en wij dus ook geen last hebben van spookfacturen. Hierdoor kunnen we nog efficiënter de factuur verwerken. Lees meer op econnect.eu/nl/peppol.

Wat is een e-factuur?

Een e-factuur is een elektronisch document in een gestructureerd formaat (zoals UBL) dat zonder extra handelingen, zoals scannen en primaire controle, volledig automatisch in de boekhoudsoftware ingelezen en geboekt kan worden. Een e-factuur is dus niet hetzelfde als een factuur in PDF-formaat. Meer informatie: econnect.eu/nl/e-factuur.

Gemakkelijk starten

Graag je aandacht voor de volgende vragen, zodat we de beste verbinding kunnen leggen.

Vraag 1: Kun je al e-facturen versturen via Peppol?

Dat is perfect. Pas dan onze ontvangstvoorkeuren voor nieuwe facturen aan. Als je software er om vraagt: wij zijn bereikbaar op 0106:41200490

Vraag 2: Maak je gebruik van standaard financiële software?

Heel veel financiële software hebben veilig elektronisch factureren al standaard ingebouwd. Kijk op econnect.eu/nl/producten/software-integraties en controleer of jouw pakket hiertussen staat, of vraag het je softwareleverancier. Je kunt dan in een paar stappen elektronisch factureren.

Vraag 3: Wil je gebruik maken van gratis online factureren?

Onze provider eConnect biedt een gratis online e-facturatietool aan voor het eenvoudig verzenden van e-facturen. Hiervoor kun je je online aanmelden op Platform eConnect.

Bij het aanmelden moet je eenmalig € 0,01 betalen via iDEAL, waarmee de aanmeldende persoon wordt geïdentificeerd als rechtmatig persoon om te mogen handelen namens de organisatie.

Meer informatie eConnect

Zie voor meer specifieke informatie over het indienen van een e-factuur onderstaande links naar de instructies en video’s op de supportwebsite:

Ben je ZZP’er? Dan hebben wij nog Quick sheet ZZP gemaakt met de benodigde informatie, zodat je snel en makkelijk aan de slag kunt.

 

Zorgadministratie en debiteurenbeheer

Contact

Contactinformatie over onze afdeling zorgadministratie en debiteurenbeheer.

Naar de contactpagina